گز

خواص انگبین ها

  • 218

خواصی از انگبین ها

انگبین از حشره ای به نام پشه گز و درختچه خار داری به نام گون گز بدست می اید این درختچه به طور طبیعی سرتاسر کوه های خوانسار و زرد کوه و مناطق وسیعی از بختیاری را در بر گرفته است و در زمستان در زیر برف ها قرار دارد و غذای او نیز از شهد همین گیاه است شکم او مانند زنبور عسل بند بند است و نیک نوش شیره شیره پرورده این گیاه را می مکد و در کیسه ای در بدن خود می فرستد و در انجا پس از فعل و انفعالاتی ناشناخته و اسرار امیز به انگبین تبدیل می نماید و سپس ان را روی شاخه های همین گیاه می نشاند که این شربت بعد از مدت کوتاهی منقعد شده و به صورت شکرک های بلورین در می اید و بعدا به وسیله افرادی از درختچه با وسایل مخصوصی تکانده می شود سایر انگبین ها نیز مانند ترنجبین . شیرخشت و... به همین نحو بدست می اید و میشود انها را جزو یک خانواده دانست خواص انگبین ها برای کسانی که اندک اطلاعاتی از این گیاه ارزشمند دارند به خصوص کسانی که در ان مناطق زندگی می کنند پوشیده نیست و از دیر باز ان را به عنوان داروی شفابخش و اکسیری برای جوان ماندن و طول عمر و غذای مقوی برای تندرستی و شادابی می شناختند انگبین ها در بردارنده چندین نوع قند و الکل و مقداری صمغ و لعاب و مواد معدنی و عوامل زنده هستند. انگبین ها خنک و مقوی بوده و سرشار از ویتامین های مختلف مخصوصا ویتامین d و نیز دارای فلزات و املاح معدنی مورد نیاز بدن می باشد . مخصوصا کلسیم از نظر کلی انگبین ها همان شراب های رنگارنگی هستند که خداوند در سوره نحل به آن اشاره کرده و شفای انسان ها را در نیک نوش آن قرار داده است این از آن جهت شایان توجه است که با وجود اینکه انگبین ها سرشار از ویتامین ها و حاوی تمام عناصر حیاتی مورد نیاز بدن انسان هستند و بایستی محیط خوبی برای پرورش میکروب ها و قارچ ها باشد نه تنها این موجودات مضر در روی انها رشد نمی کنند بلکه بزودی از بین رفته و اجساد انها نیز به تدریج محو و نابود خواهد شد با اینکه این مواد فاقد مواد سمی است ولی با این حال خاصیت میکروب کشی و ضد عفونی کننده ان از غنی ترین زهر ها زیاد تر است انگبین ها دارای چندین نوع آنتی بیوتیک های خوراکی و بی ضرر با طیفی وسیع هستند که انسان به ان ها حساسیت ندارد و نیز دارای تشعشعات رادیو اکتیویته و دیاستاز و عوامل زنده است که می تواند میکروب های ناخوشی زا را از بین ببرد پادزهر هر سموم مخصوصا مسمومیت غذایی هست بهترین دوست برای کبد و بیماری های مربوط به آن و بیماری های عفونی است به علت وجود منیزیم از سرطان ها پیشگیری و از پیشرفت انها نیز جلوگیری می کند، شیرینی ان نه تنها برای دهان و دندان مضر نیست بلکه از پوسیدگی ان جلوگیری و دندانها را سفید و لثه ها را محکم می کند، کمبود های غذایی را جبران ، ترشحات غدد داخلی و بزاق را تعدیل ، حرارت و التهابات درونی را تسکین و جریان خون را آسان می کند و همچنین مویرگ ها را باز و از سکته قلبی جلوگیری می کند، ضد افسردگی ونشاط اور بوده و خون را صاف و رقیق . رنگ پوست چهره را باز می کند برای ضعف قوای جسمانی رفع دل درد . بیماریهای گوارشی درمان قطعی زخم معده و یبوست . بیماریهای ریوی . کبد و سستی اندام و عضلات .رفع کم اشتهایی و بی خوابی از انگبین ها استفاده کنید به اطفال شیر خوار به جای شربت قند . شربتی از انگبین بدهید تا استخوان بندی آنان محکم شده و زود دندان درآورند . اشخاص سالخورده تا می توانند از خوردن قند سفید مصنوعی خودداری کرده و برای حفظ سلامتی خود از شهد انگبین ها که زنده و فعال است تناول نمایند . به جای مصرف شیرینی هایی که با شکر مصنوعی درست می شود از گز اسنفاده کنید تا از دوستان و اشنایان خود به بهترین وجهی پذیرایی کرده باشید.

                                                درخت گز انگبین واقع در کوه های خوانسار

نظرات

نظر خود را بنویسید

;